vrijdag 10 oktober 2008

Kraak uw energiekosten met de Kyoto Code

De CO2-uitstoot met 500 ton naar beneden halen, zonder in te boeten aan comfort. Dat is de inzet van een nieuwe campagne van Vormingplus, de Gezinsbond en Ecolife om de aandacht te vestigen op het broeikasprobleem en zelf tot actie over gaan. De actie loopt van 1 november tot 31 januari.

Deelnemers krijgen een actieboek thuisgestuurd met een 40-tal tips om energie te besparen. Dit actieboek geeft achtergrondinformatie over de actie en licht toe welke besparing je per tip realiseert. Tips rond zuinig verwarmen, slim omspringen met elektriciteit en warm water zijn voor de deelnemers gedetailleerd uitgewerkt. Als je deelneemt aan de campagne kan je gedurende drie maanden concrete energietips in de praktijk brengen.
Actie

De campagne start op 1 november en loopt tot 31 januari. Na het invullen van de startmeting die het beginverbruik in kaart brengt, starten de deelnemers met het uitvoeren van concrete tips. Op het einde van elke actiemaand geven de deelnemers digitaal de uitgevoerde tips in op de campagnesite. Onmiddellijk krijgen zij feedback over de CO2-besparing die ze hiermee realiseren. Wat ze hiermee besparen in euro kunnen ze onmiddellijk afleiden uit het actieboek. Bovendien kunnen de deelnemers na het invoeren van de actiemeting leuke prijzen winnen.
Alvast twee tips:

# Door radiatorfolie te plaatsen achter de radiatoren aan je buitenmuur, bespaar je 11 tot 16 euro per vierkante meter per jaar. Op die manier besparen deelnemers per jaar snel 50 tot 90 euro.
# Gesloten gordijnen 's avonds leveren een besparing van 5 procent op (66 tot 99 euro per jaar).

Hoe inschrijven? Geef je via www.kyotocode.be op als deelnemer aan de actie. Leden van de Gezinsbond schrijven in via www.gezinsbond.be/kyotocode.

Geen opmerkingen: