zondag 29 maart 2009

Groep Dekeyzer

Naar aanleiding van de overschrijding van de uitstootnormen hebben de buurtbewoners in 2008 hun bezorgdheid geuit omtrent de werking van de afvalverbrandingsinstallatie van de firma Dekeyzer. Hierdoor heeft de provincie hen een proefvergunning voor één jaar verleend. Deze is nu met één jaar verlengd, tot juni 2010 (voor wat betreft de afvalverbrandingsinstallatie).

In deze periode moet men extra metingen laten uitvoeren door een erkend labo en dienen er stalen genomen te worden van de te verbranden fractie. Tevens moet men een logboek bijhouden over het onderhoud van de installatie.

Een ander probleem dat zich stelde bij die installatie was dat er moeilijk een duidelijke meting kon worden uitgevoerd.

De laatste dagen was er een zekere polemiek hierover, de gemeente vindt een verlenging van de proefperiode niet wenselijk en stelt dat er ook in de afgelopen periode overschrijdingen waren van de norm, de firma spreekt dit tegen.

Om deze polemiek op te lossen volstaat volgende eenvoudige techniek; maak de meetgegevens kenbaar, dit is dan ook een oproep naar de gemeente en het bedrijf toe om de cijfers openbaar te maken.

Geen opmerkingen: