dinsdag 7 april 2009

Menen, fietsvriendelijke stad.

Navraag bij de politie leert ons dat men vrijwel dagelijks één of meerdere aangiftes ontvangt van fietsdiefstal, vooral de stationsbuurt heeft hier onder te lijden.

Nu het beter weer is, is het nochtans wenselijk vanuit milieuoogpunt om zoveel mogelijk mensen te motiveren kleine verplaatsingen per fiets te doen.

Om het gemeentebestuur enkele maanden denkwerk te besparen, komen we maar ineens met een eenvoudige oplossing; installeer een paar camera’s aan de fietsparkings bij het station en maak dit ook duidelijk met waarschuwingsborden. Als er dan fietsen gestolen worden, dan weet de politie tenminste naar wie ze moeten uitkijken, eventueel naar welke nummerplaten. De werknemer van de lokale politie waarmee we hierover hebben gesproken was in elk geval te vinden voor het idee.

We willen onze vraag dan ook graag zo duidelijk mogelijk stellen aan de gemeente en organiseren daartoe een fietshappening op vrijdag 24 april met start en aankomst aan het station. De bedoeling is om met een fietskaravaan door de stad te trekken waarbij we halt houden aan het gemeentehuis om er een bellenconcert te geven.

Praktisch

Vertrek: 24/04 om 19uur aan de ingang van het station
Aankomst voorzien omstreeks 20u

Allen op post !!!

1 opmerking:

Patricia zei

Klare en duidelijke taal, prima initiatief ook!