zondag 19 april 2009

Milieupolitiek debat

Naar aanleiding van de Vlaamse verkiezingen organiseren we op dinsdag 19/05 om 19u30 een debat over milieupolitiek in CC De Steiger.

Sedert ons ontstaan zijn we door het gemeentebestuur regelmatig geconfronteerd geweest met het antwoord 'Daar kunnen wij niets aan doen, dat is de bevoegdheid van de Vlaamse regering.'

Een aantal van de Meense gemeenteraadsleden is kandidaat/kandidate bij de verkiezingen in juni, dit is dan ook het uitgelezen moment om hun mening (en daarbij die van hun partij) te vragen over bepaalde thema's die de gemeente parten spelen.

Onder voorbehoud ziet de inhoudelijke agenda er als volgt uit:

- Uitbreiding industrieterrein Menen-West en daarmee samenhangend de voltooiïng van de Westelijk Ring rond Menen.
- Uitbreiding van het LAR (Lauwe)
- Te verwachten problemen inzake verkeersstroom en waterhuishouding door de uitbreiding van Caval Rouge (Rekkem)
- Problematiek van de dioxine/pcb-vervuiling door Galloo en het voorstel tot sanering hiervan
- Geluidsoverlast van de autostrade in Menen-Noord

De moderatie van het debat is in handen van een journalist uit de streek om de objectiviteit te waarborgen. Wij als MAG houden ons enkel bezig met de organisatie opdat de inwoners van Menen duidelijkheid hebben.

Tot nu toe hebben wij nog geen kandidatenlijsten ontvangen van twee partijen, deze hebben dan ook nog geen uitnodiging ontvangen. Ze kunnen ons hun lijst nog toesturen tot 26/04, daarna is het te laat. In alfabetische volgorde gaat het hem om LDD en NVA.

Zijn wel reeds uitgenodigd (ook alfabetisch):

- CD&V (schepen Martine Fournier)
- Groen! (Philippe Mingels)
- O-VLD (Tom Vlaeminck)
- PVDA+ (Peter Degand)
- SP.a (burgemeester Bossuyt)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien tijd dat je zelf kleur bekend als actief PVDA voorstander.

Milieu-Aktie Groep Menen zei

En welke kleur hebben die?

Voor alle duidelijkheid, de MAG bestaat uit meer dan één persoon, en binnen ons groepje zijn er verschillende politieke aanleuningen. Maar die persoonlijke aanleuningen of voorkeuren hebben geen uitstaans met de werking van de groep.

Om alle discussie daarrond te vermijden hebben we dan ook gekozen voor een moderator die niets met de groep te maken heeft.

Maar als anoniem mijn persoonlijke voorkeur te weten wil komen, dan mag anoniem me dat altijd als privépersoon vragen. Doe het dan wel met je naam erbij, dat is iets volwassener.

groetjes
ron