woensdag 17 september 2008

Fietstocht 19 september

Op 19 september organiseert de wijkraad 'De alerte Koekuit' een familiale protestfietstocht naar aanleiding van de plannen omtrent het industriegebied Menen-West. Bij deze hun onverkorte oproep.

"Beste buren,

Er wordt verder gepland aan een vuile industriezone achter de Bloemenwijk en tegen de bewoning van de Hogeweg.

Het stadsbestuur van Menen weet van niets. Zegt men. Maar al op 2 juli 2007 heeft het schepencollege een advies uitgebracht. Het plan werd niet afgewezen. De brief is ondertekend door de burgemeester.

Bij de Vlaamse overheid is er geen dossier bekend. Maar ook die overheid heeft al advies uitgebracht.

Het provinciebestuur vindt onze wijk de meest gunstige ligging voor een industrieterrein. Hoe zou dat komen ? Onderzoek heeft toch uitgewezen dat de leefkwaliteit in Menen bedreigd is. Vindt men dat er gewoon nog een vuilbak bij kan ?

Dit najaar worden belangrijke adviezen en beslissingen verwacht over Menen-West. Het is dringend tijd om NU onze stem te laten horen.

Vrijdag 19 september om 19 uur.
Familiale protestfietstocht met bezoek aan de bestaande industriezone en een ritje door het gebied dat bedreigd wordt door Menen-West.
Vertrek en afsluit aan Wijkcentrum 'De Koekuit', Hogeweg.
Einde omstreeks 20 u 30.
Er wordt animatie voorzien.


Op 8 oktober is er een hoorzitting voorzien met het provinciebestuur om 19 u 30 in het wijkcentrum.

De alerte Koekuit."


Wie aanwezig was op de vorige hoorzitting weet maar al te goed dat de uitleg van de gemeente 'We weten van niets.' klinkklare onzin is, hetgeen gestaafd wordt door de documenten die voorradig zijn en waarvan op deze blog reeds sprake is geweest.

Een onderzoek dat enkele maanden geleden in de Knack verscheen wees tevens uit dat Menen in de top tien van de minst leefbare gemeenten zit, een status die vermoedelijk niet gaat verbeteren met een extra industriegebied (en alles wat daar mee samen kan hangen).

Indien men aan de westkant van een gemeente industrie plaatst, worden alle vervuilende stoffen van die industrie over de gemeente geblazen door de wind, die komt namelijk vooral uit het westen tot zuid-westen (voor de politici die dit niet snappen, het westen is de kant waar de zon ondergaat). Een industriezone brengt extra verkeer met zich mee, met alle gevolgen vandien; congestatie, of een uitbreiding van de wegcapaciteit (zie brug over de Leie), ...

De Milieu Aktie Groep roept bij deze dan ook niet-wijkbewoners op om mee te fietsen in deze tocht om zo te trachten de gemeente te vrijwaren van deze bijkomende vervuiling, we hebben er al méér dan genoeg.

Geen opmerkingen: