donderdag 6 november 2008

Groene scholen

Infonamiddag “vergroen je school” : Toelichtingen bij het subsidiereglement van de Provincie West-Vlaanderen


Je hebt plannen om je school te vergroenen, maar je weet niet hoe je eraan moet beginnen? Wil je genieten van 5000 euro provinciale subsidies gedurende 3 jaar? Ecologisch tuinieren, wat wordt daar nu mee bedoeld? Is het provinciale subsidiereglement je onvoldoende duidelijk of te theoretisch? Wil je ontdekken welke maatregelen de provincie neemt om je project te ondersteunen? Heb je al een aanzet op papier gemaakt maar wil je, alvorens het in te dienen, je ontwerpdossier voor advies voorleggen? Kortom, je hebt een hoop vragen waar je graag een antwoord op wil?

Wel, op woensdag 3 december is er in de basisschool De Startbaan in Wevelgem een infomoment voor scholen die een subsidiedossier willen opstellen. Dan komen de verschillende verantwoordelijken allerhande tips geven en kort toelichten welke stappen de school kan nemen bij het opstellen van het dossier. Op grote en kleine vragen krijg je een antwoord en je gaat naar huis met een karrenvracht ideeën.

Wanneer en waar:

Woensdag 3 december 2008 in basisschool De Startbaan, Veldstraat 17, 8560 Wevelgem.

Programma:

14u Onthaal en rondleiding in de educatieve tuin in BS De Startbaan in Wevelgem
14u30 Toelichting bij het subsidiereglement, door Bart Van Eygen
14u50 Link van groenaankleding met MOS, door Donald Dupon en Emanuel Demey
15u Ecologische duiding door lesgever ecologisch tuinieren, Yves Tanghe
16u Kans tot individuele vraagstelling en gelegenheid om uw ontwerpdossier voor advies voor te leggen.

Inschrijven:

Om praktische redenen beperken wij het aantal inschrijvingen tot 60 personen. Inschrijven kan tot en met woensdag 26 november bij de MOS- begeleiders (emanuel.demey@west-vlaanderen.be en donald.dupon@west-vlaanderen.be) of op het nummer 050/40 33 80.

Geen opmerkingen: