zaterdag 21 februari 2009

Eenzijdige berichtgeving

In Het Nieuwsblad vonden we een artikel dat toch wel een erg eenzijdig beeld schetst.

We lezen onder andere "Luc Waignein van Galloometal over de nieuwe vergunningsaanvraag: 'Er komt een uitbreiding van de terreinen van zowat 70 are tegen Ropswalle, daar willen we stockeren. We dienen ook een aanvraag in om LCD-schermen te verwerken.' In de milieuraad vroeg Philippe Mingels (Groen!) om de schroothopen ook te overkappen. Zaakvoerder Pierre Vandeputte: 'Dat is om veel redenen niet haalbaar. Die oppervlakte is te groot en de kost zou bijzonder zwaar wegen op ons budget. Maar het is vooral gevaarlijk. Wat als er brand uitbreekt in een gebouw vol schroot?'

Men vergeet dus wel een aantal belangrijke zaken zoals:

- in ons voorstel tot overkapping is een sproei installatie voorzien die het opgeslagen materiaal in de loods 24/24u vochtig houdt. Gevaar voor brand? Vrij klein tot onbestaande, zeker als je die installatie koppelt aan een temperatuurgestuurde regeling. Hogere temperatuur in de loods ... een hoger debiet van de installatie.

En om maar even aan te tonen hoe 'geweldig' het bedrijf wel is als voorbeeld hoeven we enkel maar te wijzen op het gegeven dat men nu reeds ONWETTELIJK gebruik maakt van het terrein op Ropswalle. Jammer genoeg hebben we de milieupolitie nog niet kunnen bereiken.

Wat betreft hun budget ... als uw budget belangrijker is dan de gezondheid van meer dan 30.000 mensen, dan raden wij u aan uw prioriteitenlijst eens te herzien !!!

Geen opmerkingen: