dinsdag 10 februari 2009

Oplossing dioxineprobleem - stapje 3

Na de regionale en nationale politici waren gisteren de bijna-lokalen aan de beurt. De gemeentebesturen van Wervik en Wevelgem hebben eenzelfde schrijven gehad, alsook hun gemeenteraden.

Ondertussen stellen we met genoegen vast dat ook een gemeenteraadslid uit Menen zelf bezwaar heeft ingediend, waarvoor onze dank. Nu zijn collega's nog zover krijgen, misschien zijn ze over de streep te trekken door zijn schrijven. Ook de steun van enkele niet-verkozen politici wordt enorm gewaardeerd.

Tot onze spijt moeten we nog steeds constateren dat de werknemers van de milieudienst (uitgezonderd E. die op verlof is) non-communicado blijven. Wij vragen ons dan ook af wat die eigenlijk op de milieudienst zitten te doen.

De bezwaarschriften- en petitie-actie lopen behoorlijk vlot, de online petitie blijft nog wat achter maar die is op zich ook het minst belangrijk.

Ondertussen bereiden we ons reeds voor op een wellicht onvermijdelijke beroepsprocedure.

Hartelijk dank aan allen die zich de voorbije dagen/weken hebben ingezet en dat nog steeds aan het doen zijn. Obama zegt 'Yes we can', wij gaan een stapje verder en roepen 'Yes we will !'.

De weg is nog lang, maar we geraken er wel.

Geen opmerkingen: