zaterdag 28 februari 2009

Verhuis

De Milieu-Aktie Groep Menen gaat binnenkort verhuizen !!!

Verheug u niet te snel echter, het gaat enkel om een verhuis op het gebied van internet, zo snel is Menen niet van ons af hoor.

Door onze uitbreiding van medewerkers, activiteiten e.d.m. is deze blog echter te beperkt aan het worden. We zijn dus volop bezig met het maken van een eigen webstekje.

We verwachten in de loop van maart de verhuis te volmaken, alsook de omvorming tot vzw.

Deze stappen zijn nodig om sneller en beter te kunnen (re)ageren op de problemen die we proberen op te lossen. Naar werking en filosofie toe wijzigt er inhoudelijk niets, we zijn en blijven een bende doodgewone mensen die zich engageren om van Menen een milieuvriendelijke stad te maken, in samenwerking met het bestuur waar mogelijk, tegen het bestuur in waar nodig. En iedereen die daaraan een steentje wil bijdragen blijft welkom.

Vandaag hebben we jammer genoeg weer moeten vaststellen dat de MAG er op een aantal vlakken alleen voorstaat. We hadden zowel de wijkraad 'Alerte Koekuit' als de milieuraad aangeboden iemand mee te sturen naar ons onderhoud met een deskundige inzake dioxines en van geen van beide organisaties heeft er zich iemand aangemeld. De voorzitter van MR heeft ruim vooraf aangegeven niet mee te kunnen gaan wegens eerdere verplichtingen, voor de rest ... stilte. Bestaat Groen! dan echt enkel in naam? (om maar eens een open deur in te trappen)

Hoe dan ook, de afwezigen hadden weer eens ongelijk en we zijn nu beter gewapend om de komende strijd tegen de dioxines nog beter aan te pakken, dus het positief advies dat de gemeente maandag gaat geven inzake de uitbreiding van Galloo maakt ons enkel sterker. Een gemeentebestuur dat de opinie van enkele honderden inwoners compleet negeert, zeker enkele maanden voor verkiezingen, zou wel eens kunnen schrikken van de gevolgen die dat met zich meebrengt. De MAG is én blijft een niet-politieke organisatie, laat dat duidelijk zijn. Maar tot nu toe hebben we het bestuur met zachte hand behandeld, in de toekomst kan dat wel veranderen indien nodig.

Geen opmerkingen: