zondag 8 februari 2009

Oplossing dioxineprobleem - stapje 2

Open mail aan de ministers van de Vlaamse en Federale regeringen, alsook aan de voorzitters van de partijen vertegenwoordigd in deze parlementen, met uitzondering van het VB.

"Geachte excellenties,

Wellicht hebt u al wel eens gehoord van de zwarte dioxinevlek die Menen genoemd wordt.

Wij hebben ons tot doel gesteld dit probleem op te lossen, indien mogelijk samen met het bestuur, indien nodig tegen het bestuur.

Donderdag laatstleden hadden we dan ook een informatieavond voor de bewoners van de gemeente die op de nodige belangstelling kon rekenen.

Grote afwezige waren de lokale mandatarissen, wij kunnen dit enkel interpreteren als 'het interesseert ons geen ...'. Persoonlijk lijkt me dat geen verstandige houding, zeker niet in een verkiezingsjaar.

Bovenop onze papieren petitielijst en onze oproep tot het indienen van bezwaarschriften, welke beide al een behoorlijke respons hebben gekregen, zijn we dit weekend nog gestart met een online petitie.

Wij vragen u om uw engagement te tonen en deze online petitie te ondertekenen en uw collega's, vrienden, ... op te roepen uw voorbeeld te volgen. Tenzij u uiteraard vindt dat het normaal is dat meer dan 70% van de metingen boven de norm van 6 pgTEQ/M2 dag valt en wij, inwoners er maar mee moeten leren leven.

De petitie kan u vinden op

http://www.ipetitions.com/petition/dioxines-galloo/

Duiding over de problematiek en ons voorstel om het op te lossen kan u vinden op volgende sites

http://users.telenet.be/MAGMenen/
www.magmenen.blogspot.com

Met vriendelijke groeten,

Ron Driesen

Milieu-Aktie Groep Menen

"


Ik hoop dat het ondertussen duidelijk is dat we het menen, Menen.

Geen opmerkingen: